Koolmonoxidemelder installeren

Koolmonoxidemelder installeren

Waar moet de koolmonoxidemelder geïnstalleerd worden?

Koolmonoxide heeft dezelfde dichtheid als lucht. Dit betekent dat koolmonoxide zich – net als lucht – gelijkmatig door de kamer verspreid.

Koolmonoxide daarentegen komt vrij door een ontstekingsproces. Het gas is daardoor wat warmer dan de lucht. Koolmonoxide heeft – omdat het wat warmer is – de neiging om naar het plafond te stijgen.

Wij adviseren om in elke kamer – waarin een apparaat staat dat brandstof verbruikt – een koolmonoxidemelder te plaatsen. Ook in de slaapkamers en andere kamers waar veel tijd wordt doorgebracht, adviseren wij een CO-melder te installeren.

Heb je een (sta)caravan, studio, boot, vakantiehuis of een andere verblijfplaats die uit één ruimte bestaat? Dan kun je de CO-melder het beste zo ver mogelijk bij het kooktoestel, en zo dicht mogelijk bij de slaapplaats installeren.

koolmonoxidemelder installeren
 • 0 out of 5

  Koolmonoxidemelder Honeywell XC100

  Draadloze koolmonoxidemelder van topkwaliteit, met een levensduur en garantie van 10 jaar. Het installeren gaat makkelijk en snel met de meegeleverde montageplaat. De Honeywell koolmonoxidemelder XC100 is geheel onderhoudsvrij. Je hoeft dus nooit een onderdeel of batterij te vervangen.

   49,00  44,00
 • 0 out of 5

  Koolmonoxidemelder Honeywell XC100D

  Draadloze koolmonoxidemelder van topkwaliteit, met LCD-display en met een levensduur en garantie van 10 jaar. Het installeren gaat makkelijk en snel met de meegeleverde montageplaat. De Honeywell koolmonoxidemelder XC100D is geheel onderhoudsvrij. Je hoeft dus nooit een onderdeel of batterij te vervangen.

   59,00  54,00
 • 0 out of 5

  Koolmonoxidemelder Honeywell XC70

  Draadloze koolmonoxidemelder van topkwaliteit, met een lange levensduur (7 jaar). Het installeren gaat makkelijk en snel met de meegeleverde montagekit. De Honeywell koolmonoxidemelder XC70 is geheel onderhoudsvrij. Je hoeft dus nooit een onderdeel of batterij te vervangen.

   44,00  39,00