Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Blijf rustig en doorloop de volgende stappen:

 1. Open alle ramen en deuren voor een goede ventilatie
 2. Stop het gebruik van alle apparatuur die brandstof verbruikt
 3. Blijft het alarm doorgaan? Verlaat het gebouw. Laat deuren en ramen open en ga het gebouw pas naar binnen als het alarm niet meer af gaat.
 4. Neem contact op met een arts als je symptomen van koolmonoxidevergiftiging vertoont
 5. Bel de gas- of brandstofleverancier op het noodnummer, zodat de bron van de koolmonoxide geïdentificeerd en gecorrigeerd kan worden
 6. Gebruik geen verbrandingsapparaten meer totdat deze door een bevoegd persoon en volgens de geldende voorschriften zijn geïnspecteerd en voor gebruik zijn goedgekeurd

De garantie op de Honeywell koolmonoxidemelders is gelijk aan de levensduur, dus:

 • Honeywell XC70: 7 jaar
 • Honeywell XC100: 10 jaar
 • Honeywell XC100D: 10 jaar

De handleiding wordt meegeleverd met de bestelling. Ook kun je de handleiding hier downloaden.

De verzendkosten bedragen 4,95 EUR.

De koolmonoxidemelder wordt samen met een handleiding (in het Nederlands, Engels en Frans) en montageplaat + spijker geleverd.

Nee, dat hoeft niet per sé. Wil je de melder niet ophangen, maar gewoon ergens neerleggen? Dat is ook mogelijk. Schuif dan de melder op de montageplaat en leg de melder dan vrijstaand ergens neer (bij voorkeur op een hoge plank of kast).

De Honeywell XC70 melder is aan de linkerzijde voorzien van 4 aparte visuele indicatoren: een rode LED voor het alarm, een groene LED voor de voeding, een gele LED voor storing en een blauwe LED voor ventileren. De XC100D is voorzien van 3 visuele indicatoren: een groene LED voor de voeding, een gele LED voor storing en een blauwe LED voor ventileren.

Pluspunt van de XC100D is dat er – naast het harde geluid – een prominente visuele alarm melding (alarm evacueren) op de melder komt te staan. Én de XC100D is voorzien van een multifunctioneel LCD-display van het CO-niveau. Deze display geeft de volgende dingen weer:

 • Extern brandalarm
 • Alarm of storing stilgezet
 • Melder vervangen
 • Extern alarm getriggerd door een andere melder
 • CO-concentratie
 • CO-niveaus vóór het alarm
 • Volledig CO-alarm

De koolmonoxidemelders van het merk Honeywell zijn modern vormgegeven en zeer compact (100 x 72 x 36 mm).

Nee. De koolmonoxidemelders van Honeywell zijn volledig onderhoudsvrij. De Honeywell koolmonoxidemelder XC70 gaat 7 jaar mee en de Honeywell koolmonoxidemelder XC100 en XC100D gaan 10 jaar mee. Na deze levensduur moet de melder vervangen worden.

De batterijen, sensoren en overige onderdelen hoeven gedurende de levensduur niet vervangen te worden.

De levensduur van de Honeywell koolmonoxidemelder XC70 is 7 jaar en de levensduur van de Honeywell koolmonoxidemelder XC100 en Honeywell koolmonoxidemelder XC100D is 10 jaar.

Wij adviseren om in elke kamer – waarin een apparaat staat dat brandstof verbruikt – een koolmonoxidemelder te plaatsen. Ook in de slaapkamers en andere kamers waar veel tijd wordt doorgebracht, adviseren wij een CO-melder te installeren. Meer info op de pagina koolmonoxidemelder installeren.

Ja. De koolmonoxidemelders die wij verkopen worden geleverd inclusief montageplaat. Deze montageplaat kun je aan de muur of aan het plafond bevestigen door middel van schroeven en pluggen. Vervolgens kun je de CO-melder op de montageplaat schuiven. Hierna treedt de melder automatisch in werking.